maanantai 6. tammikuuta 2014

Uuden vuoden kujeet :)

Hyvää uutta vuotta 2014 kaikille! Hieman harmaanahan se on alkanut, mutta silti se on ideoita täynnä. Olen kuumeisesti miettinyt, mikä olisi se paras mahdollinen tapa jatkaa tätä ihanaa harrastusta ja vähitellen se alkaa muodostua, mutta hieman kaipailen teidän apuanne. Eli, pieni gallup tähän loppiaisen kunniaksi, vastaamalla kysymyksiin olet mukana arvonnassa! Palkintona vastaajien kesken arvotaan vapaavalintainen E&S-taskuvaippa :) Kysymykset tulevat tässä:

1) Millä tavalla ostat mieluiten kestovaippoja?
2) Jos ostat verkkokaupasta, haluatko tuotteen suoraan varastosta vai oman toiveen mukaisesti? Kauanko toimitus saa kestää?
3) Mikä on mielestäsi maksimihinta vaipalle? Pitääkö postikulujen sisältyä hintaan?
4) Mikä tekee vaipasta "sen oikean"?
5) Miellyttävätkö sinua eniten iloiset kuosit vai yksiväriset vaipat? Mikä vaipan ulkonäössä houkuttelee tai saa jättämään vaipan ostamatta? Jos saisit itse suunnitella vaippakuosin, minkälainen se olisi värimaailmaltaan?
6) Kuinka tärkeää yksilöllisyys on sinulle?
7) Mietitkö vaippamateriaalien alkuperää vai onko se sinulle yhdentekevää? Entä valmistuksen eettisyyttä?
8) Fiksaannutko johonkin tiettyyn vaippatyyppiin/-merkkiin?

Vastausaikaa on sunnuntai-iltaan 12.1.2014 saakka. Ilmoitan voittajan OMV:n puolella ja luonnollisesti myös voittajalle itselleen henkilökohtaisesti. Arvontaan on mahdollista saada toinen ääni liittymmällä myös blogin lukijaksi! Vastaukset siis kommenteilla tähän perään, kiitos! Ja kaverillekin saa vinkata :)

16 kommenttia:

 1. 1) Millä tavalla ostat mieluiten kestovaippoja?
  -livenä, mutta tilaan myös netistä. Koska vaipat on ainoa harrastukseni ostan paljon uusina.

  2) Jos ostat verkkokaupasta, haluatko tuotteen suoraan varastosta vai oman toiveen mukaisesti? Kauanko toimitus saa kestää?
  -varaston tuuletukset, hulinat, yöt saa ostamaan varastosta vaippoja joissa on selkeästi hinnoittelu sellainen että ne on jo hetken olleet myymättä. Muutoin tilaan toiveitten mukaan, mm. sisäpinta rajoittaa. Yli 3 viikon toimitus lopettaa asiakasuhteeni, oli mikä huipputarjous tahansa. Se ei toimi vauvan vaippojen kanssa. 3 viikkoa kotimaisesta teetetystä vaipasta on siis maximi mitä saa kulua.

  3) Mikä on mielestäsi maksimihinta vaipalle? Pitääkö postikulujen sisältyä hintaan?
  Postikulut ei saa sisältyä vaipan hintaan, monet asiat vaikuttaa niiden määrään, se olisi erittäin epäreilua niitä kohtaan jotka noutaa ja ostaa livenä. Postin kulut on korkeat, mutta niillähän se on pakko mennä. En oleta että kauppias joka päivä käy postilla, selkeät postituspäivät olisi hyvä merkitä ja kauppiaan ei koskaan pidä lähettää mitään ennen kuin suoritus näkyy tilillä. Vaipan hinta. taskut 15-19e? Sisävaipat parisenkymmpiä, kaiken kattavat yövaipat 25-35e? Näin olen itse ollut valmis maksamaan.

  4) Mikä tekee vaipasta "sen oikean"?
  - istuvuus, imukyky. Kaikki ei käy kaikille ja siinä on se kurjuus etten uskalla kokeilla uutena uusia vaippamerkkejä, sillä parinkin euron ja postareiden menetys kokeilusta ei ole mukavaa, kun on olemassa merkkejä jotka sopii loistavasti.

  5) Miellyttävätkö sinua eniten iloiset kuosit vai yksiväriset vaipat? Mikä vaipan ulkonäössä houkuttelee tai saa jättämään vaipan ostamatta? Jos saisit itse suunnitella vaippakuosin, minkälainen se olisi värimaailmaltaan?
  -Ulkonäöllä on väliä tietysti, paljon kuoseja vie yleensä rahat :) Juuri nyt suunnittelisin pojalle kissavaipan kuosin :)

  6) Kuinka tärkeää yksilöllisyys on sinulle?
  -En pahastu jos nään muualla päällä samanlaisen vaipan. Uniikki tosin nostaa myös vaipan jälleenmyyntiarvoa.

  7) Mietitkö vaippamateriaalien alkuperää vai onko se sinulle yhdentekevää? Entä valmistuksen eettisyyttä?
  -ostan vain kotimaisia. Meillä on kyllä lahjoituksena saatuja bummareita, mutta suuri tekijä kestovaippailussa on se että saa tuettua kotimaista käsityötä. Liikaa en vaadi, vaipan hinta nousisi varmasti ihan älyttömäksi jos jokainen kangas pitäisi olla lähellä tehtyä.

  8) Fiksaannutko johonkin tiettyyn vaippatyyppiin/-merkkiin?
  -Kyllä. Kausittain. Yhdessä vaiheessa oli in sisävaipat, nyt taskuvaipat.

  VastaaPoista
 2. 1. Täällä kotikaupungissani ei oikein ole kauppaa, jossa pääsisi tutkimaan erilaisia vaippoja, joten ostan yleensä nettikaupoista. Myös huuto.netistä ja facebookin ryhmien sekä ebayn kautta on tullut ostettua vaippoja. Ostan kuitenkin pääsääntöisesti vain uusia, koska olen huomannut, että ihmisillä on hyvin eri käsitykset vaikkapa hyväkuntoisesta käytetystä. Ja lisäksi uutena ostetut kiertävät paremmin lapseltani toiselle.

  2. Jos ostan nettikaupasta, toivon, että varastossa olisi pari sopivaa yksilöä. Minulla on kuitenkin kriteereinä lähinnä vaippan tyyppi ja koko. Koska ostan tuotteen suoraan varastosta, toivon, että saan sen muutamassa päivässä. Olen ostanut pari vaippaa myös tilauksesta, mutta liika valinnanvara hämmensi, eikä toinen vaipoista ollutkaan sopiva.

  3. Koska ostan yleensä useamman tuotteen kerralla, toivon, että postikuluja ei sisällytetä tuotteiden hintaan, vaan että ne laskutetaan kokonaisuuden perusteella. Maksimihinta riippuu ihan tuotteesta. Tilausvaipasta olen maksanut lähemmäksi kolmekymppiä, taskuvaipasta, jossa kiva kangas, 24 euroa. Nyt kun vaippoja alkaa jo olla, tilaamaan innostavat parhaiten erilaiset kampanjat, kuten vaippojen yö. Ja ymmärrän kyllä, että yrittäjän pitäisi saada vaipoista leipänsä, mutta minä taas toisessa päässä punnitsen, että kannattaako maksaa 30 euroa yövaipasta, jonka hinnalla saan 150 Natya. Kestoilen siis lähinnä ympäristö- ja kustannussyistä, en harrastuksekseni.

  4. Istuvuus ja toimivuus. Eli ei falskaa, on helppokäyttöinen, pitkäikäinen ja kuivuu nopeasti pesun jälkeen.

  5. Sekä-että. Kaikenlaisiin kuvioihin alkaa tulla pikkuhiljaa "ähky", joten yksivärisetkin ovat tosi nättejä, kunhan ovat iloisen värisiä. Mutta on meillä monet sisävaipat ihan valkoisiakin. Joku eläinkuosi se olisi, jos itse suunnittelisin.

  6. Lapset ovat yksilöllisiä, vaippojen ja vaatteiden ei tarvitse olla.

  7. Mietin molempia, mutta valitettavasti jossain määrin myös hinta ratkaisee. Tosin nyt pyrin ostamaan suomalaisia, kun olen vähän paremmin perillä. Pieniä valmistajia on paljon, tekisi mieli ostaa vähän jokaiselta, mutta harmi kyllä se ei ole mahdollista.

  8. Jos kokeilemalla löytyy joku hyvä, niin kyllä vain.

  Ja liityn nyt myös lukijaksi, eli kahdella mukana.

  VastaaPoista
 3. 1)Livenä tykkäisin ostaa mutta hankalaa se tahtoo olla, yleensä nettikaupoista tai OMV:ltä, huuto.netistäkin oon ostellu ja toki myös kirpparilta jos on sopivia tullu vastaan.
  2)Mielummin omatoiveena, mutta valmiitakin olen ostellut. Teetetyn vaipan oletan saavani viim. kolmen viikon kuluttua. Toki löytyy ymmärrystä jos homma, jostain syystä viivästyy, mutta odotan että asiasta ilmoitetaan.
  3)Riippuu vaipasta, taskut alle 20e, aio:t 20-30e, postikulut erikseen. Mut on helppo huijata ostamaan erinäisiä juttuja postikuluttomuus kampanjalla :)
  4)Istuvuus ja käytännöllisyys, imeekö aio riittävästi (harva imee lähes poikkeuksetta laitan lisäimuja), kuivuuko nopeati. Taskuissa taas saako helposti täytetty, sirot on kivoja, mut liika on liikaa.
  5)Iloiset kuosit on plussaa, mut yks värisetkin kelpaa.
  6)Ei haittaa jos muilla on samanlaisia vaippoja.
  7)Mietin kyllä molempia, vaippamateriaalien alkuperämaa jää pienemmälle huomiolle kun se että vaippa ois valmistettu suomessa. Kestoilun alkua lukuunottamatta en oo ostanu juurikaan ulkomaisia vaippoja vaan aina pyrkinyt tukemaan suomalaista käsityötä, eikä tarvii olla merkkivaippa vaan suosikeista löytyy monia tsi-vaippoja.
  8)Fiksaannuun kun löydän istuvan ja toimivan, harmi vaan ne on viimeaikoina ollu jo lopetettuja merkkejä...

  VastaaPoista
 4. 1. Käytettynä hyväkuntoisena tai oma toiveena
  2. Varastosta jos hienoja muuten omatoiveena. 3 vko maximi.
  3. 34e. Se olisikin hyvä juttu!
  4. Hieno kuosi ja istuvuus
  5. Iloiset ja värikkäät kuvioit, mielummin värikkäällä kuin valkoisella pohjalla. Toisaalta myös hieman aikuisemmat kuosit on kivoja, kuten tattoo- ym. Kuviot :)
  6. Ei ole merkistystä, toisaalta on huippua jos saa hommattua jonkun harvinaisen mutta vastaavasti harmittaa jos jotain tiettyä harvinaista ei itse saa hankittua ;)
  7. Mieluiten kotimaista.
  8. Jos löytyy hyvä, hommaan useimmiten useamman samalta valmistajalta.

  Jenni

  VastaaPoista
 5. 1) Käytettynä suurin osa
  2) Suoraan varastosta, mutta kuosivaihtoehtoja voisi olla. Toimitus parissa viikossa.
  3) 20e. Postit päälle.
  4) Istuu hyvin. Ja on kivan näköinen. :)
  5) Kirkkaat värit ovat suosikkejani, oli sitten kuvioita tai yksivärisiä.
  6) Ei lainkaan merkitystä.
  7) Mieluusti ostaisin vain kotimaisia.
  8) Jos on hyvä ja istuva ja sopivan hintainen, niitä kertyy sitten useampi.

  VastaaPoista
 6. 1) Netin kautta kotiin kuljetettuna, kirpparilta käytettyä tai verkkokaupasta edullisesti (tai joiltinn vlmistajilta suoraan s-postitse)

  2) Mieluiten valitsen itse osaset, mutta varastovalmiit/kuosirajoitellut lähtee mukaan edullin kimppa/alehinnoin jos vain yhtään kuosi miellyttää. Toimitus mieluiten max 3 viikkoa, varastovalmiit alle 7 arkipäivän. postituspäivät ois kiva näkyä selkeästi sivuilla (esim. maanantai ja torstai, tms.)

  3) Tasku 16-20e/kpl, sisätäyttö 15e/kpl, sisävaippa kiientillä imuilla 20e/kpl, yövaippa 25e/kpl, näillä hinnoilla postimaksut päälle, muutoin jos maksut sisälyy niin 1-2e voi olla hinta enempi. henk.koht oon tykännyt jos hinta sis. postit, mutta jos postit erikseen tykkään, jos on joku summa-katto/satsitarjous jolloin postit sisältyy esim. 80e tilaus, 15vaippaa tms.

  4) Istuu ja toimii, mieluummin molemmilla omilla lapsilla (näitä on muutama merkki kun molemmilla omilla toimii, toiv. kolmannellakin ees jokunen). materiaali oikea, valmistajan kanssa toimii yhteistyö. mieluiten suomalainen.

  5) Se riippuu kuosista. pidän raidoista, yksinkertaisista kuoseista, ja yksivärisistäkin enemmän kuin sekavan kuvion omaavista kuoseista (esim ankkalampi on hirvitys omaan silmään).

  6) Ei merkitystä, ei haittaa vaikka 200 muulla olisi samat vaipat kuin minulla :)

  7) Kotimainen kuulostaa hyvälle, pohjoismainen menee myös. mutta usein kotimaisetkin materiaalit tuotetaan ulkomailla (kuosi suunniteltu suomessa. hoh mitä kotimaisuutta). Mieluusti sitä eettisyyttäkin ajattelisi, muttei kaupat siihen kaadu jos vaippa muuten on ihan ehdoton.

  8) HELPOSTI! ostan usein uutta ja kokeilen eri asioita, mutta jos löydän jokun joka todella toimii niin sitä suosin. ja kehun myös muille :D

  VastaaPoista
 7. 1. Netistä, käytettynä tai uutena. Livekauppoja ei meilläpäin ole muuta kuin kirpparit, mutta niistäkään harvemmin hyviä löytöjä tekee. OMV on hyvä paikka, löytyy siistejä käytettyjä melko halvalla :-)

  2. Riippuu. Jos varastossa löytyy mieleistä, ostan varastovalmiin. Jos taas ei, tilaan mieleisen ;) vaipasta riippumatta (oli se varastovalmis tai omatoive) senhän tahtoo saada heti, tietenkään se ei ole mahdollista, mutta jos toimitus venyy yli 3vk niin alkaa tuskastuttaa.

  3. Maksimi hinta riippuu vaipan mallista, taskusta en maksa niin paljoa kun aio:sta. Taskuissa se 20€ on aikalailla max ja aio:ssa 25€. Postikulujen ei tarvitse sisältyä hintaan, toki kivaahan se olisi.

  4. Vaipasta tekee Sen Oikean istuvuus. Jos ei istu, ei sillä tee mitään. Ihanat kuosit plussaa istuvuuden lisäksi!

  5. Iloiset värikkäät kuosit ovat minun mieleeni, yksiväriset jostain syystä jäävät hätävaravaipoiksi. En yleensä osta yksivärisiä vaippoja, kivat kuosit lähtee mun mukaan!;) Jos saisin suunnitella itse kuosin, olisi se tumma mutta täynnä iloisia kuvia. musta -pohjaiset vaipat miellyttää silmää tällä hetkellä.

  6. Vaippojen ei tarvitse olla. Lapset ovat<3

  7. Toki mietin. Uutena ostetut ovat kotimaisia kaikki. Mieluummin tuen kotimaista ja onhan laatu monesti parempaa. Käytetyistä löytyy erilaisia eri maista. En ostaisi esim. kiinalaisia uutena..

  8. Välillä on kausia jolloin tulee käytettyä enempi sisävaippoja, välillä taas taskuja ja aio:ja. Nyt on jäänyt sisävaippojen käyttö ja taskut on aikalailla koko ajan käytössä.

  -jaana niemilä

  VastaaPoista
 8. Ja liityin myös lukijaksi;) terkuin ylempi anonyymi jaana

  VastaaPoista
 9. 1. Livenä. Mutta kestovaippakauppoja on täällä niin vähän, usein tilaankin nettikaupasta tai ostan kirppikseltä.

  2. Yleensä ostan varastovalmiina. Vain harvoin tilattavana tuotteena. Toimitus sas kestää n. viikon. Erikseen tehtynä noin 2 viikkoa.

  3. Tykkään että postikulut sisältyy hintaan, varsinkin jos on ostamassa vain yhtä vaippaa.
  Kipuraja menee noin 20 eurossa, käsityönätehdyissä villahousuissa raja tulee vastaan 35-40 eurossa.

  4. Istuvuus, työn jälki ja materiaali. Kestovaipan täytyy osata herättää mielenkiintoni ja näyttää just meidän vaipalta.

  5. Tykkään kuoseista mutta myös ykdivärisistä vaipoista. Vaipoissa tulee olla joku juttu: brodeeraus, pitsiä, erikoiset nepit tms.
  Jos nyt saisin suunnitella vaippakuosin, se olisi kivan keväinen/kesäinen. Vaaleansinisiä ruusuja valkoisella pohjalla tai voikukkan kuvia, leppäkerttuja ja aurinko vihreällä pohjalla.

  6. Tykkään speciaaleista vaipoista, ei haittaa jos jollain on samanlainen. Mutta en tykkää siitä jos samaa kuosia saa joka verkkokaupasta.

  7. Mietin. Tykkään ostaa kotimaista, mutta myös ulkomaalaisiakin joissa ei ole käytetty lapsityövoimaa.

  8. Yleensä jämähdän samanlaisiin.

  VastaaPoista
 10. 1) Käytettynä tai jos uutena niin verkkokaupasta, koska siellä parempi valikoima kun kaupoissa (yleensä) tai lähellä ei vain ole sopivaa kauppaa
  2) Yleensä varastovalmis kelpaa. Toimitusta toivon tietenkin mahd pian mutta n. viikko on vielä kohtuullinen
  3) max hinta uudelle vaipalle 25€
  4) sopiva istuvuus ja kiva kuosi :)
  5) iloiset kuosit. Sirkusaiheinen kuosi, jos saisin itse tehdä.
  6) Yksilöllisyys ei ole niin tärkeää.
  7) En (valitettavasti) mieti
  8) saatan, mutta en vielä ole niin pahasta :)

  VastaaPoista
 11. 1) Millä tavalla ostat mieluiten kestovaippoja?
  Netin kautta koska livekauppoja ei tääl meillä päin ole. Kirppareilta olen eniten ostanut.

  2) Jos ostat verkkokaupasta, haluatko tuotteen suoraan varastosta vai oman toiveen mukaisesti? Kauanko toimitus saa kestää?
  Varastosta mikäli loytyy sopiva, toimitusaika ois hyvä olla alle viikon.

  3) Mikä on mielestäsi maksimihinta vaipalle? Pitääkö postikulujen sisältyä hintaan?
  Uudelle vaipalle noin 20e posteineen.

  4) Mikä tekee vaipasta "sen oikean"?
  Kuosi ja sisus

  5) Miellyttävätkö sinua eniten iloiset kuosit vai yksiväriset vaipat? Mikä vaipan ulkonäössä houkuttelee tai saa jättämään vaipan ostamatta? Jos saisit itse suunnitella vaippakuosin, minkälainen se olisi värimaailmaltaan?
  Iloiset kuosit ovat hienompia, mutta toki yksivärisetkin on ok. Värimaailmaltaan suosin pojille sopivia =)

  6) Kuinka tärkeää yksilöllisyys on sinulle?
  Ei kovin tärkeää.

  7) Mietitkö vaippamateriaalien alkuperää vai onko se sinulle yhdentekevää? Entä valmistuksen eettisyyttä?
  Itseasiassa en mieti juurikaan, tietenkin koetan välttää lapsityovoimalla tuotettuja tavaroita, mutta ostan siis myos ulkolaisia tuotteita.

  8) Fiksaannutko johonkin tiettyyn vaippatyyppiin/-merkkiin?
  En oikeastaan,meillä on monenmallisia ja -merkkisiä vaippoja =)

  Johanna.M

  VastaaPoista
 12. 1) Ennen tilasin uutena isossa nipussa, mutta nyt olen ihastunut FB-kirppareihin. Tosin hankinnassa on pari yövaippaa, jotka aion mahdollisesti tilata uutena.
  2) Mieluiten suoraan varastosta, mutta riippuen vähän tarpeesta. Kahden viikon kuluessa.
  3) 22 euroa olisi näppärä hinta uudelle vaipalle, mutta se ei taida kattaa edes materiaalikuluja. Maksimihinta on 30 euroa yövaipasta. Käytetystä maksaisin noin 15 euroa maksimissaan, paitsi yövaipasta.
  4) Hyvä käytettävyys. Mieluisa kuosi on plussaa, mutta ei itsestäänselvyys.
  5) Kuosit. Tykkään erilaisista iloisista vähän, muttei liikaa retroista kuoseista. Meillä ei kuitenkaan ole kuosivaippoja kuin ihan pari. Yhdistelmänä yksivärinen ja kuosikangas on viehättävin vaihtoehto. Värimaailma kirkasta ja unisexiä. Omassa kuosissani olisi varmaan kotimaisia metsämarjoja.
  6) Ei hirveän tärkeää.
  7) Eettisyys on tärkeää. Siksi en pidä puuvillasta, mutta köyhällä ei ole vara valita. Turve ei ole ekologinen kuitu.
  8) Aika pahasti, osittain sen takia, että tuttu ja turvallinen ja hyväksi havaittu on se juttu. Uutta lähtee vähemmän herkästi kokeilemaan.

  VastaaPoista
 13. Liityin lukijaksi myös:)

  T. Erica W, E2

  VastaaPoista
 14. 1) Millä tavalla ostat mieluiten kestovaippoja?
  Useimmat tulee ostettua käytettyinä Facebook-kirppareilta, mutta välillä palkitsen (itseäni) lasta ostamalla jonkun "herkun" nettikaupasta uutena.

  2) Jos ostat verkkokaupasta, haluatko tuotteen suoraan varastosta vai oman toiveen mukaisesti? Kauanko toimitus saa kestää?
  Yleensä minulla ei ole kiire, joten ne harvat jotka ostan uutena ostan mieluiten oman toiveen mukaan niin saan "täydellisiä" vaippoja. Tällöin toimituskin saa kestää, mutta ehkä maksimiaika olisi se noin 2-3viikkoa.

  3) Mikä on mielestäsi maksimihinta vaipalle? Pitääkö postikulujen sisältyä hintaan?
  Näin kotihoidontuelle juuri tippuvalle 20€ vaipasta on iso raha, mutta eiköhän se olisi ihan passeli hinta uudesta vaipasta. En tiedä sitten tekijänäkökulmasta mitä kattaa. Yövaipasta maksimihinta olisi ehkä 30€. Käytetyistä 15€ ja yövaipasta sitten himpun enemmän.

  4) Mikä tekee vaipasta "sen oikean"?
  Istuvuus ja käytettävyys. Istuu hyvin lapselle ja on helppo, mutta hyvä käyttää ja täyttää. Ulkonäkö on suuri plussa, mutta ei välttämättömyys.

  5) Miellyttävätkö sinua eniten iloiset kuosit vai yksiväriset vaipat? Mikä vaipan ulkonäössä houkuttelee tai saa jättämään vaipan ostamatta? Jos saisit itse suunnitella vaippakuosin, minkälainen se olisi värimaailmaltaan?
  Ehdottomasti kuosit, myös useampi yksivärinenkin vaippa on meille päätynyt mutta ne ovatkin todettu käytettävyydeltään hyviksi eikä niistä raaski luopua vain ulkonäkö syistä. Kuosillisia tulisi hankittua enemmänkin jos olisi rahaa. Oma kuosini olisi jotain värikästä ja iloista, näin nopeasti en osaa sitä tarkemmin kuvailla.

  6) Kuinka tärkeää yksilöllisyys on sinulle?
  Ei järin tärkeää, mutta positiivinen lisähän se on.

  7) Mietitkö vaippamateriaalien alkuperää vai onko se sinulle yhdentekevää? Entä valmistuksen eettisyyttä?
  Eettisyys on tärkeää ja jälleen kerran jos olisin paremmassa varallisuustilanteessa niin varmasti voisin ostaa eri vaippoja, mutta tilanne on mikä on joten jostain on tingittävä.

  8) Fiksaannutko johonkin tiettyyn vaippatyyppiin/-merkkiin?
  Kyllä, jos huomaan että joku istuu lapselle kuin nenä päähän niin totta kai niitä tulee hankittua enemmän. Parin kotimaisen merkin kanssa on käynyt juuri tämä kuvio ja nyt ongelmana on kun meille istuvia vaippoja ei ole juuri käytettynä liikenteessä.

  VastaaPoista
 15. 1) Millä tavalla ostat mieluiten kestovaippoja?
  Todella hyväkuntoinen käytetty & edullinen on lähimpänä sydäntä, siinä on hyöty sekä ekologisuus mukana! Verkkokauppa kakkosena.

  2) Jos ostat verkkokaupasta, haluatko tuotteen suoraan varastosta vai oman toiveen mukaisesti? Kauanko toimitus saa kestää?
  Ottaisin aina varastosta ja katson varastovalmiit kyllä, mutta yleensä haluamaani ei valmiina ole, joten tilaan toiveiden mukaisen. Periaatteessa ei väliä toimitusajalla, mutta kyllä kuukausi ainakin on jo selkeästi liikaa. Nuo kun kasvaa ja muuttaa muotoaan niin nopesti nuo vaipatettavat.

  3) Mikä on mielestäsi maksimihinta vaipalle? Pitääkö postikulujen sisältyä hintaan?
  Riippuu vaipasta. Ihan huippuhyvästä vaipasta, jolla on vaikka 2/3 jälleenmyyntiarvo voin maksaa melkein rajattomastikin. :D Mitä isompi työ vaipan teossa ollut, sen mielummin maksan enemmän. Postikulut eivät saa olla korkeat, mutta ei niiden hintaan tarvitse sisältyä.

  4) Mikä tekee vaipasta "sen oikean"?
  Pomminvarmuus, mukava vauvalla ja muihin pomminvarmoihin nähden muut mieluisat ominaisuudet (tarrat tai nepit hyvät ja fiksusti, säätövaraa nyt ja tulevaisuudessa, kestävä käytössä ja kuosit ja värit, yms.).

  5) Miellyttävätkö sinua eniten iloiset kuosit vai yksiväriset vaipat? Mikä vaipan ulkonäössä houkuttelee tai saa jättämään vaipan ostamatta? Jos saisit itse suunnitella vaippakuosin, minkälainen se olisi värimaailmaltaan?
  Kuosit on kivemmat ja se onkin henkimaailman hommia mitkä niistä osuvat ja uppoavat ja mitkä eivät. Joku kuosi voi myös olla eka vaikkapa inhokki ja myöhemmin totuttua lemppari, tai ihan toisin päin. Yksiväriset kuosien seassa on myös mukava vaihtelu. Lemppareita on eläin- ja tai luontokuosit ja värimaailmaltaan kauniit.

  6) Kuinka tärkeää yksilöllisyys on sinulle?
  Vaipoissa vai yleensä? Yleensä tärkeää, vaipoissa ei niin, mutta en halua esimerkiksi montaa saman kuosista vaippaa, vaikka eri mallisia olisivatkin. On myös esimerkiksi mukava tilata vaippa mukavaksi todetulta myyjältä, esim. omasta "tarinastasi" tykkään "vaippojen takana".

  7) Mietitkö vaippamateriaalien alkuperää vai onko se sinulle yhdentekevää? Entä valmistuksen eettisyyttä?
  Mietin kovastikin, mutta harvoin niistä kaikista saa tietää. Esim. haluaisin suosia luonnonmateriaaleja mahdollisimman pitkälle, mutta toisaalta pidän taskuvaipoista, joissa on polyuretaani miltei automaattina. Samoin kuivaliinat ovat aina keinokuitua. Täysvillainen/huopainen taskuvaippa, siinä vinkkiä vaippavalmistajille! ;)

  8) Fiksaannutko johonkin tiettyyn vaippatyyppiin/-merkkiin?
  Kyllä. Jos jonkin totean todella hyväksi ja mieleiseksi saatan pakkomielteenomaisesti hamstrata sitä ja seuraavan fiksaation tultua edellisiä on jopa liikaa. Monesti myös kuosit tai muu saa hamstraamaan, sekä se että aina on riskinä että juuri se ja se valmistaja lopettaisi!

  Ja lukijakin olen jo valmiiksi... ;)

  VastaaPoista
 16. 1) Millä tavalla ostat mieluiten kestovaippoja?
  - Mieluiten ostaisin kaupasta livenä, mutta valikoima tuntuu olevan aika suppea, joten aika paljon tulee ostettua nettikaupoista.
  2) Jos ostat verkkokaupasta, haluatko tuotteen suoraan varastosta vai oman toiveen mukaisesti? Kauanko toimitus saa kestää?
  -Ostaisin mielelläni suoraan varastosta, mutta suomalaisilla valmistajilla on aika vähän valmiina varastossa. Usein tulee tilattua oman toiveen mukaisesti, varsinkin jos haluaa jonkun tietyn kuosin ja/tai sisäpinnan.. Toimitus pitäisi olla alle 3 viikkoa.
  3) Mikä on mielestäsi maksimihinta vaipalle? Pitääkö postikulujen sisältyä hintaan?
  - Riippuu tietysti vaipan tyypistä, taskuvaipasta ehkä n. 22e. Postikulut kuuluvat joka tapauksessa hintaan. Jos ne on esitetty erikseen, on läpinäkyvämpää asiakkaalle kuinka paljon menee mihinkin. Toisaalta postikuluttomuus saattaa saada vaipat tuntumaan halvemmilta :)
  4) Mikä tekee vaipasta "sen oikean"?
  - vaipan istuvuus/malli, kuosi&materiaalin, brändi
  5) Miellyttävätkö sinua eniten iloiset kuosit vai yksiväriset vaipat? Mikä vaipan ulkonäössä houkuttelee tai saa jättämään vaipan ostamatta? Jos saisit itse suunnitella vaippakuosin, minkälainen se olisi värimaailmaltaan?
  -Iloiset kuosit miellyttävät enemmän. Vaipan ulkonäössä kuosi, työn laatu, sisäpinnan materiaali&väri. Ostamatta jää yleensä omituiset väriyhdistelmät, liian retrot tai juntit kuosit. Omat kuosini olisi varmaan söpö, mutta ei liian lapsellinen tai prinsessamainen ja mielellään siinä olisi joku 'juttu' (kuten piraattikuosin pääkallot). Tai sitten joku geometrinenkin kuvio voisi olla kiva. Väreistä pinkin ja lilan erisävyt, oranssia tai vihreetä.
  6) Kuinka tärkeää yksilöllisyys on sinulle?
  -Vaipan ei tarvitse olla oma ja itsesuunniteltu, varsinkin suht uutena kestovaippamaailmassa on ihan kiva, että joku kokeneempi on valinnut osan jutuista. Vaippakokoelman osalta tykkään, että vaipat ovat erilaisia. Vaippavalmistajan osalta valmistajan ja brändi tarina vetoaa.
  7) Mietitkö vaippamateriaalien alkuperää vai onko se sinulle yhdentekevää? Entä valmistuksen eettisyyttä?
  - Luomu ja sertit ovat hyvä juttu, mutta ei ehdoton välttämättämyys. Ja sama pätee valmistuksken eettisyyteen. Voin maksaa muutaman euron ylimääräistä näistä ominaisuuksista.
  8) Fiksaannutko johonkin tiettyyn vaippatyyppiin/-merkkiin?
  - Todellakin! Hyvän vaippamallin löydettyä sitä haluaisi ostaa kaikissa kuoseissa.

  Lukija ja asiakasolen valmiiksi!

  VastaaPoista